Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Αστική Εξερεύνηση στο Μεσολόγγι Urban Exploration-Mesolonghi



 


Ποιο σκοπό εξυπηρετεί μια τόσο ισχυρή κατασκευή αλλεπάλληλων σειρών, πυκνότατων στηριγμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοποθετημένων ανα μερικές δεκάδες μόνο εκατοστά; Πώς πραγματοποιήθηκε - πρακτικά εντελώς αδύνατο, ειδικά η πλήρωση των καλουπιών με μπετόν, που μονάχα από επάνω μπορεί να εκτελεστεί - στον τόσο περιορισμένο χώρο; Αφαιρέθηκε για το σκοπό αυτό η οροφή; Τότε, γιατί δεν πληρώθηκε απλά ο χώρος με μπάζα, λύση απλούστερη, ταχύτερη και οικονομικότερη; Τι εξυπηρετεί ο κενός χώρος, αφού σχεδόν έχει καταληφθεί από τις κολώνες, ώστε έπρεπε να διατηρηθεί;  Και γιατί ξανατοποθετήθηκαν - αν είχαν αφαιρεθεί - επάνω πέτρες και δεν κατασκευάστηκε απλά ομοίως μια πλάκα από μπετόν; Και γιατί υπερκαλύφθηκε έπειτα η κατασκευή με χώμα (!!!), εάν οι πέτρες επελέγησαν ως κάλυψη για τη διατήρηση της συγκεκριμένης αισθητικής; Τι καταλαμβάνει τον χώρο μεταξύ των εξωτερικών τοιχωμάτων και των εσωτερικών, που οριοθετούν έναν πολύ πιο περιορισμένο χώρο; Ακόμα και εάν κινδύνευε με κατάρευση η οροφή, γιατί απλά δεν αφαιρέθηκε και να μείνει ανοικτός ο οριοθετημένος από τα εξωτερικά τοιχώματα χώρος, όπως συμβαίνει με τον αριστερά από αυτόν και επίσης περιτοιχισμένο χώρο, του οποίου το ένα τοίχωμα φαίνεται στο αριστερό άκρο της πρώτης φωτογραφίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου