Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δρακότρυπα στην Ορεινή Ναυπακτία Dragon's Hole-Mountainous Naupactia

Μετά τις φωτό, ακολουθεί βίντεο.

Ένα ορμητικό κρυστάλλινο ποτάμι, διάφανες πρασινογάλανες λίμνες, γιγάντια σοκολατόχρωμα σταλακτιτικά, διαμαντοστόλιστα γκουρς, διάδρομοι μήκους εκατοντάδων μέτρων, εσωτερικά βάραθρα .....
Με δυο λέξεις, ένα υπόγειο, μαγευτικό παλάτι.

Γιγάντιο σταλακτιτικό συγκρότημα, με μήκος μεγαλύτερο από 3 μέτρα και ύψος μεγαλύτερο από 1,5.

Γαλήνη. Και καθαρότητα...

Από την πέντε μέτρων ύψους στο συγκεκριμένο σημείο οροφή, κρέμεται το γιγάντιο σταλακτιτικό με τα περισσότερα από τρία μέτρα μήκος και με την τερατώδη μορφή, που μεταβάλλει εντελώς την εικόνα της ανάλογα με τη γωνία παρατήρησης.

Η Σμαραγδένια Λίμνη.
Μοναδικός, απόλυτα ολοκληρωμένος σταλακτιτικός σχηματισμός. Καλά φυλαγμένος θησαυρός, σε πραγματικά δυσπρόσιτο σημείο στα έγκατα της Γης, εκατοντάδες μέτρα μακριά από την επιφάνειά της. Το απαλό πέρασμα των ακροδάχτυλων στα λεπτά πτερύγιά του, παράγει μουσικές νότες. Μια φανταστική εμπειρία σε ερεβώδη βάθη, τόσο μακριά από τον κόσμο που αγγίζει το φως του ήλιου...Η Σμαραγδένια Λίμνη, 250 μέτρα μέσα στη γη...
                           

Λίμνες, υπόγειος ποταμός, διαμαντοστόλιστος ροδόχρωμος βράχος με σκουρόχρωμες φλέβες, τεράστια γκάμα σπηλαιολογικού διακόσμου που περιλαμβάνει καμπάνες, κουρτίνες, ρόπαλα, σταλακτίτες και σταλαγμίτες, καταρράκτες, κολώνες, ελασματόμορφα δημιουργήματα που στο ελάχιστο άγγιγμα παράγουν μουσικές νότες, φυσικές κλίμακες διαμορφωμένες στο βράχο. Όλα, σε μια διαδρομή εκατοντάδων μέτρων στα έγκατα της Γης, στα σπλάχνα των ορέων της Ναυπακτίας. Ένα απίστευτο σπήλαιο, που αποτελεί το πραγματικά μοναδικό στολίδι του νομού.
Περισσότερα για το θαύμα αυτό της φύσης, σκαριφήματα, ακριβέστατες περιγραφές και άφθονο φωτογραφικό υλικό, αποκλειστικά στο Σπηλαιολογικό Οδηγό Αιτωλοακαρνανίας. Τηλ. 6932778164.
More: Speleologikal Guide Of Aitoloakarnania Tel. 6932778164

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.