Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σπηλαιοβάραθρο (3) Αχελώος ΤV - Κωνωπίνα Pothole (3) Acheloos TV - Konopina

Εντόπισα στο διαδίκτυο και αναρτώ βίντεο, από το τηλεοπτικό κανάλι Acheloos TV.  Από το οποίο προεβλήθη τμήμα έκθεσής μου, αφορώσας στην έρευνά μου στο σπηλαιοβάραθρο Κωνωπίνας, την οποία κατέθεσα και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωνωπίνας – μεταξύ άλλων αρμοδίων και ενδιαφερομένων. Ο δε Σύλλογος την γνωστοποίησε στο τηλεοπτικό κανάλι, που προέβαλε απόσπασμά της.
Σημειώνω πως, το σπηλαιοβάραθρο, το εξερεύνησα κατόπιν προσκλήσεως των κατοίκων, οι οποίοι είχαν τρία ζητούμενα που απολύτως ικανοποίησα: 1) Να τους προσφέρω υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό. 2) Να απαντήσω υπεύθυνα και οριστικά, σε μυθεύματα που προηγούμενοι σπηλαιολόγοι είχαν αφήσει να αιωρούνται σχετικά με το σπηλαιοβάραθρο, για πιθανή ύπαρξη δευτέρας εισόδου σε αυτό, για πιθανή συνέχειά του, για πιθανή επικοινωνία του με άλλο σπήλαιο, για πιθανή ύπαρξη αρχαιολογικών ευρημάτων στο εσωτερικό του τα οποία θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε μουσείο κ.λπ. Κατηγορηματικά, διέψευσα και αποδόμησα όλες αυτές τις ανυπόστατες φήμες. 3) Να βοηθήσω να οδηγηθεί σε ένα αίσιο τέλος, η 30ετής Οδύσσεια της προσπάθειάς τους για τουριστική αξιοποίηση του σπηλαιοβαράθρου. Πράγματι, μετά από σειρά συσκέψεων που είχα με διάφορους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως με τους Αντιπεριφερειάρχες κα Σταρακά και κ. Λύτρα και με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, είχα από τον τελευταίο οριστική δήλωση της πρόθεσής του να αναλάβει το έργο η Περιφέρεια, ορίζοντας ακόμα και το οικονομικό πλαφόν της σχετικής δαπάνης. Έτσι, έφτασε η στιγμή της αλήθειας, καθώς προτάθηκε στον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού χώρου στον οποίο φιλοξενείται η είσοδος του σπηλαιοβαράθρου, να απαλλοτριωθεί ο χώρος προκειμένου να εκτελεστεί το δημόσιο έργο. Αυτός, αρνήθηκε ρητά να συναινέσει στην απαλλοτρίωση. Οπότε, η υπόθεση τουριστικής αξιοποίησης του σπηλαιοβαράθρου Κωνωπίνας, έληξε οριστικά.

I found in web and upload this video, from television channel Acheloos TV. This channel presented extract from my report, about my research in the pothole at Konopina. I sent my report to the Cultural Association of Konopina, among other Authorities and interested parties. The Association communicated this to Acheloos TV and the channel presented an extract.


Με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λύτρα και τον ιδιοκτήτη του χώρου που φιλοξενεί την είσοδο του σπηλαιοβαράθρου κ. Κοθρούλα.


Με την Αντιπεριφερειάρχη κα Σταρακά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λύτρα και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Τίγκα.

Τα Αιτωλοακαρνανικά Σπήλαια 6932778164.
The Aitoloakarnanian Caves 6932778164.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.