Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Σπηλαιοβάραθρο Στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου (2) Επιτυχείς Συνεργασίες Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Βλοχός Pothole At Η.M. Assumption Οf Virgin Mary (2) Successful Collaborations Yiannis Zavitsanakis - Vlochos

 Μετά από συνεργασία μου με την Αρχαιολογική - Ιστορική - Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων και τον πρόεδρό της τέως δήμαρχο Θεστιέων κ. Βασίλη Φουντούλη, με την Κοινότητα Θεστιέων και τον πρόεδρό της κ. Βασίλειο Καραγκούνη, με το Δήμο Αγρινίου και την αντιδήμαρχο πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου, με σκοπό να καταστεί τουριστικά επισκέψιμο (πρώτο στην Αιτωλοακαρνανία) το σπηλαιοβάραθρο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βλοχού Καινούργιου Αγρινίου,

του οποίου την αποφραγμένη με βράχους είσοδό του αποκατέστησα το 2012 και το εξερεύνησα πλήρως (βλ. επόμενο link)

https://cavemania.blogspot.com/2012/06/monastery-vlochou-cave.html

πραγματοποιήθηκε αυτοψία στη σπηλαιομορφή από κλιμάκιο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εξ όσων προφορικά επί του παρόντος μας πληροφόρησε η εν λόγω Αρχή, σύμφωνα και με τις δικές μου αρχικές εκτιμήσεις που μαζί με το ερευνητικό αρχείο της σπηλαιομορφής γνωστοποίησα στο Υπουργείο Πολιτισμού, συνημμένα στην αίτηση που συνέταξα αιτούμενος την αυτοψία, το σπηλαιοβάραθρο δεν παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, οπότε ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Προχωρούμε στα επόμενα βήματα, για την αίσια κατάληξη των προσπάθειών μας.

Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση (δελτίο Τύπου) της Αρχαιολογικής - Ιστορικής - Λαογραφικής Εταιρείας Θεστιέων. 

Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού στο σπήλαιο του Βλοχού.

Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού βρέθηκε χθες Παρασκευή στον Βλοχό για αυτοψία μετά από αίτημα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Θεστιέων, για τη ανάδειξη του σπηλαίου που υπάρχει στην περιοχή. 

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Η εταιρεία μας με σχετική της απόφαση και σε συνεργασία με τη σπηλαιολογική εταιρεία «Ιωάννης Ζαβιτσανάκης», ξεκίνησε την προσπάθεια για την εξερεύνηση (σημ. Γ. Ζ.: εννοεί αρχαιολογικά, γιατί σπηλαιολογικά το έχω εξερευνήσει πλήρως), ανάδειξη και προβολή του Σπηλαίου στο χώρο της Ι.Μ Βλοχού. Μετά από αίτημα μας την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022,κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού έκανε την πρώτη επιτόπια προσέγγιση - έρευνα απ’ όπου είναι και οι φωτογραφίες.

Οι πρώτες απόψεις είναι ιδιαίτερα θετικές για την ευόδωση των στόχων που η εταιρεία μας έχει βάλει για το συγκεκριμένο σπήλαιο ,σαν ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο για την επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη των Θεστιέων και την Ι.Μ. της Παναγίας Βλοχού.»

Ο Πρόεδρος
της Αρχαιολογικής Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεστιεών

Βασίλης Φουντούλης

Υ.Γ. Το κλιμάκιο συνόδευσε ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Παναγιώτης Μυζήθρας.
                                                                                                                                                              



Τα Αιτωλοακαρνανικά Σπήλαια Τηλ. 6932778164.
The Aitoloakarnanian Caves Tel. 6932778164.


                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.