Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Σπηλαιοβάραθρο - Άγ. Ηλίας Pothole - St. Ilias

Με τον καλό φίλο και μέλος της Ε.Κ.Ε., Θοδωρή Φασόη.

Γνωστός -ανέκαθεν- νομιμόφρων…, περιοριζόμενος κατά συνέπεια στα όρια του δήμου σύμφωνα με τις προβλέψεις του “έξυπνου (εν αντιθέσει με τα προηγούμενά του…) lockdown”, πραγματοποίησα ένα ακόμα σπηλαιοψαχτήρι, μαζί με το έτερο μέλος της Ε.Κ.Ε.
Πληροφορία, δεν είχα.
Αλλά, ο έντονα καρστικοποιημένος βράχος, έμοιαζε να έχει σπήλαιο. Στην ατμόσφαιρα, πλανιόταν η μυρωδιά σπηλαίου. Αισθανόμασταν, τον χαρακτηριστικό αέρα σπηλαίου.
Ψάξαμε σχισμές ... ψάξαμε οπές ... ψάξαμε κάθε σημείο του βράχου. Και … δεν μας απογοήτευσε. Τελικά, βρήκαμε σπήλαιο.
Έτσι, άλλο ένα προστέθηκε στη λίστα, με τα εκατοντάδες (300+ πλέον) ανεξερεύνητα που είχα τη χαρά να εξερευνήσω. Ήταν μάλιστα από εκείνα, που ακόμα και από τον ντόπιο πληθυσμό η ύπαρξή τους αγνοείται (εμείς τους πληροφορήσαμε σχετικά - ακόμα και επί 45ετία κυνηγός στη συγκεκριμένη ακριβώς περιοχή, δεν το είχε υπ’ όψιν του), λόγω του μεγέθους και της μορφολογίας της εισόδου, αλλά και των χαλαρών υλικών που αποτρέπουν τη διείσδυση ακόμα και σε όποιον τυχόν την εντοπίσει.


























Kαι όμως. Αυτό που δείχνει το κόκκινο βελάκι, είναι η είσοδος του σπηλαίου. Είναι τόσο ευθυγραμμισμένα τα διαδοχικά κατεβάσματα του σπηλαιοβαράθρου, ώστε είναι ορατή ακόμα και σε αυτό το βάθος. Σε βίντεο που θα αναρτηθεί σύντομα, φαίνεται πιο καθαρά.









Τα Αιτωλοακαρνανικά Σπήλαια Τηλ. 6932778164.
The Aitoloakarnanian Caves Tel. 6932778164.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.